Fit, vitaal en gezond oud worden. Dat willen we allemaal. En daar proberen we ook naar te leven. We sporten, we letten op wat we eten, we drinken met mate, we proberen voldoende te slapen en zoeken naar een balans tussen privé en werk.

Maar hebben we een leefstijl die écht bij ons past en succesvol en duurzaam is? En waar hebben we die op gebaseerd? Is er iets dat objectief inzichtelijk kan maken welke leefstijl het beste aansluit bij wie u bent? Ja, dat is er. De Lifestyle Potential en de Health Potential. Programma’s die zijn gebaseerd op uw DNA en laten zien welke voeding en vorm van bewegen het beste bij u past om gezond(er) te leven en tot een betere kwaliteit van leven te komen. We werken hierin samen met het Care and Public Health Research Institute, Maastricht University. Onze programma’s zijn dus wetenschappelijk onderbouwd.

Let wel: wij gebruiken het DNA niet voor diagnostiek, maar om een gepersonaliseerd voeding- en beweegadvies te kunnen geven om de kans op een succesvolle, duurzame leefstijlverandering te vergroten. We onderzoeken dus niét welke ziekten of aandoeningen u heeft, maar wél waarvoor u een verhoogd risico heeft en hoe u dat risico kunt verkleinen op basis van een voeding- en beweegadvies.

De Lifestyle Potential maakt op basis van uw DNA inzichtelijk voor welke zogeheten welvaartsziekten als overgewicht/obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten u een (verhoogd) risico heeft en wat u op het gebied van beweging en voeding zelf kunt doen om dit risico te verkleinen. Dit programma geeft u richting om uw leefstijl en kwaliteit van leven te verbeteren. U krijgt een gepersonaliseerd voeding- en beweegadvies, gebaseerd op uw DNA.
De Lifestyle Potential is geschikt voor mensen die:

  • hun leefstijl willen verbeteren, bijvoorbeeld afvallen of juist kilo’s aankomen, fitter en vitaler worden, minder ziekteverzuim (preventief én curatief)
  • meer inzicht willen krijgen welke beweegvormen en voeding het beste bij hen past

Bij de Health Potential wordt op basis van uw DNA uitgebreid in kaart gebracht voor welke ziekten en aandoeningen u genetisch het meest een (verhoogd) risico heeft en met welk leefstijlprogramma (voeding, beweging) dat risico verlaagd kan worden. Met andere woorden: op basis van uw unieke genetische code wordt een gepersonaliseerd leefstijlprogramma voor u samengesteld. De Health Potential is uitgebreider van opzet dan de Lifestyle Potential.

Hoe werkt het? Allereerst krijgt u een kit toegestuurd om uw DNA af te staan en vult u online een uitgebreide leefstijlvragenlijst in. U hoeft daarvoor nergens naar toe, u kunt dat thuis uitvoeren. Op basis van uw unieke DNA en de vragenlijst wordt een leefstijlprogramma opgesteld dat volledig op u is afgestemd. Dit wordt allemaal persoonlijk met u besproken door een huisarts of sportarts. Hij/zij is ook de enige die de uitkomst van uw DNA-analyse kent. We garanderen u 100% privacy.

Vervolgens wordt u dichtbij huis begeleid door een professioneel, multidisciplinair team. Het team bestaat onder meer uit uw persoonlijke (digitale) coach, een sportarts, beweegprofessional, fysiotherapeut, diëtist, slaapcoach en psycholoog. Met deze persoonlijke aanpak, gebaseerd op uw DNA, werkt u aan een leefstijlverandering die wél succesvol en duurzaam is.

Samen met u bekijken we wat u vergoed kunt krijgen vanuit uw zorgpolis.

Het programma van A New Me is op 1 januari 2019 gestart.