Werkwijze

Wij vinden kwaliteit het allerbelangrijkste. Want per slot van rekening gaat het om uw gezondheid, fitheid en vitaliteit. We willen uw kwaliteit van leven verbeteren en dat kan volgens ons alleen als we werken met wetenschappelijk bewezen en onderbouwde programma’s en professionals.

Kwaliteit wil ook zeggen dat we een professionele werkrelatie met u aangaan. We begeleiden u naar een gezondere leefstijl en gedragsverandering. Dat begint met DNA-onderzoek en een uitgebreide leefstijlvragenlijst die u thuis online kunt invullen. U krijgt een kit thuisgestuurd waarmee u thuis zelf uw DNA kan afnemen. De kit stuurt u vervolgens terug naar ons.

Uw DNA wordt vervolgens in een laboratorium geanalyseerd. Op basis van uw DNA wordt in kaart gebracht voor welke ziekten en aandoeningen u genetisch het meest een (verhoogd) risico heeft en met welk leefstijlprogramma (voeding, beweging) dat risico verlaagd kan worden. Met andere woorden: op basis van uw unieke genetische code wordt een leefstijlprogramma op maat voor u samengesteld. Wetenschappelijk onderbouwd. We werken hierin samen met het Care and Public Health Research Institute, Maastricht University.

De huisarts of sportarts bespreekt de uitkomst van de DNA-analyse, de leefstijlvragenlijst en het leefstijlprogramma met u. Hij/zij is ook de enige die de uitkomst van uw DNA-analyse kent. We garanderen u 100% privacy. Vervolgens stellen we een multidisciplinair team samen, dat u (op afstand) gaat begeleiden gedurende het jaar. Het team bestaat onder meer uit uw persoonlijke (digitale) coach, sportarts, beweegprofessional, fysiotherapeut, diëtist, slaapcoach en psycholoog. Tevens krijgt u de mogelijkheid om een eendaagse motivatietraining te volgen.

Met deze persoonlijke aanpak, gebaseerd op uw DNA, werkt u aan een leefstijlverandering die wél succesvol en duurzaam is.